Stor Skrigeørn raster i Gulstavområdet

Stor Skrigeørn, 3k+?,Vognsbjerg, den 12. april 2012. Foto:Tim Hesselballe Hansen

Stor Skrigeørn, 3k+?,Vognsbjerg, den 12. april 2012. Foto:Tim Hesselballe Hansen

Ved halvtitiden væltede havgusen ind og spolerede en ellers flot morgen. Undertegnede rykkede til Vesteregn for at kratluske, men blev ringet op af Jacob Sterup (JSA), at han Tim og Sigrid havde en Sort Glente, der gik nord. Jeg besluttede mig for at samle fuglen op og kørte på til Magleby og langsomt sydover. Ved Langelandsfortet opdagede jeg en Rød Glente, der hurtig forsvandt i gusen, men besluttede mig for lige at dobbelttjekke den og satte efter den i bil. I det samme ringede telefonen. Jacob – igen? Nu lød meldingen på mulig Stor Skrigeørn!! “Vi ser den fra Vognsbjergvej ved Langelandsfortet!” Meget belejligt var jeg kun en kilometer fra gerningsstedet. Tim Hesselballe Hansen (THH)havde opdaget en Stor Skrigeørn lige bag mig. Fik hurtigt vendt bilen og sluttede mig til selskabet og vi så først Skrigeørnen kredse rundt noget tid. Hvorefter den gik til rast. Der blev ringet til diverse og meldt ud på DOFcall, Birdcall og lidt forsinket også på BMS. De næste tre timer sås fuglen af mange i området, hvor den gjorde flere udtræksforsøg. Jeg er lidt i tvivl om alderen men tipper den til en 3k. Bemærk at fuglen har et ret markeret lyst bånd på oversiden af vingen, dannet af de lyse spidser på de store dækfjer. Det synes jeg taler for en 3k ligesom fuglen ikke synes at have fældet håndsvingfjerene p9 og p10, samt armsvingfjerene s3 og s4 samt en gruppe armsvingfjer længere inde mod kroppen heller ikke ser ud til at være skiftet.

 

 

 

 

 

 

 

Stor Skrigeørn,3k+?, Fakkebjerg, den 12. april 2012. Foto: Erhardt Ecklon

Stor Skrigeørn, 3k+?,Vognsbjerg, den 12. april 2012. Foto:Tim Hesselballe Hansen

Der er nok gode chancer for at se fuglen i morgen, hvis vejret tillader det. Gusen bremser den i dag. Den Sorte Glente er sikkert også fortsat i området.

Kun rimeligt at vi fik en revanche, efter “Tönn” snød os i efteråret. Hermed er vejen banet for Langelands kun andet godkendte fund. Der foreligger flere observationer, men beskrivelserne er strandet i skufferne.

Læse Tims beretning på CLUB300

Se snatur

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Stor Skrigeørn raster i Gulstavområdet

  1. ESE siger:

    Så smuttede ørnen nok til Sverige – trak ud ved Hellebæk i dag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s